Lucifer brandt los: Genietschap dankt iedereen! 

Broeder Lucifer
Broeder Lucifer

Tijdens de laatste vergadering voor de jubileumproeverij grinnikten wij behoorlijk om de driekwart-grote foto van Narziss op de voorpagina van de Kanaalstreek. Deze was een dag daarvoor verschenen. Pontificaal portret van acht heren met geheven glas. Dat deze Kwaliteitskrant / dit Knoalster Bokkeblad op heel wat keukentafels lag hebben we gemerkt. Overal werden we er op aangesproken. In de Jumbo, de Lidl, op straat en op het werk, overal.

Broeder Q bracht de foto terug in de juiste proporties met de opmerking: “Grappig eigenlijk, dan sta je op deze manier ,aan de stamtafel van de Mingel, in de Kanaalstreek. Leuk, maar vooral waarom. Wat doen we nou eigenlijk? We zijn geen sportteam of zo dat iets gewonnen heeft. Gewoon omdat we genieten staan we zo in de krant! ”. Q had gelijk: …. Genietschap en dat deel van de kop klopte.

De rest van de kop boven het artikel stond mij minder aan. ”Biergenietschap houdt een proeverij.”

”Hotver”, om maar even in het Vlaams te vloeken, alsof we dat voor het eerst doen! Toneelvereniging voert toneelstuk uit. Slager slacht een varken,… Biergenietschap houdt een proeverij.

Meer dan veertig evenementen heeft Narziss in tien jaar georganiseerd. Zowel intern, dus in het Mingelmous, als extern, in bijvoorbeeld het Boschhuis Ter Apel bij The Lions-club, bij de Jongeheeren sociëteit “Het moet groeien” in Borger,…. Van Assen tot Emmen tot Hoogeveen.

Zeer gevarieerd: Van Serieus tot Maf met een tien op de schaal van Richter.

Het ging dus om onze Jubileumproeverij! 1 November 2015. Een bijzondere middag.

Zeventig mensen in het Mingelhous. Een kruising tussen een proeverij en een reünie, maar vooral gewoonweg Genietschap, iets typisch Narzisstisch. Na afloop veel dank van de gasten.

Bij deze wil ik iedereen bedanken voor zijn/ haar aanwezigheid. Zeker de oud-broeders en zusters die het Genietschap opbouwden tot een begrip. Een begrip is het zeker geworden. Typ maar eens ”Genietschap” in op Google en u ziet naast Narziss meerdere resultaten. Blijkbaar inspireerden we anderen, zowel in missie als in stijl.

Ach ja,… zoals Bluesbrother Elwood zei: ”Whe’re on a mission from God.” Ik kan me nog heel goed herinneren dat we bij de oprichtingsvergadering een genootschap wilden oprichten. Een onderscheidend genootschap. Geen murmelende mannen met pullovers en bierschuim aan snorren maar iets bijzonders. Genietschap bleek al snel een betere werkvorm. Narziss werkt in de tegenwoordige tijd. Het enige tegen-argument leek de vraag: Is het woord genietschap Google-technisch handig vergeleken met genootschap?

Het voor –argument was, tja: Eigenwijsheid. Het was de eerste beslissing van Narziss. Een prima besluit.

 En nu verder, …door met de opdracht kennis te verspreiden over het betere bier op onze eigen-wijze.

Wat gist er in het fust? Genoeg! Bier is een inspirerend product.

U mag rekenen op een Narziss-academie. Een terugkerende proeverij voor een kleiner publiek waar bieren serieus geproefd en gekeurd worden. Iets geheel anders wordt Top-Beer! Een proeverij voor een groter publiek. Fans van het BBC-programma Top Gear zullen begrijpen dat Narziss bieren zal gaan bediscussiëren met behulp van het Cool-board, dat we een gast een redelijk geprijsd bier zullen inschenken en dat we hulp krijgen van onze getemde bier-expert: ”The Gist.”

Gelooft u mij, de voorpret is er.

Narziss gaat door. Het Elfde jaar in… gekkengetal?! Wat, wanneer en hoe? U hoort van ons.

 

”Stay tuned”

Broeder Lucifer

Genietschap dankt iedereen