Lucifer brandt los: Narziss 10 jaar! De klik van het moment.

Lucifer
Broeder Lucifer

 Als voorzitter van Narziss blik ik sinds enige tijd ( op facebook ) in woord en beeld terug op de inmiddels 10-jarige geschiedenis van ons bijzondere Biergenietschap. Daarbij put ik uit ons rijke foto-dossier. Persoonlijk word ik erg blij van de diversiteit en creativiteit van de Narzissproeverijen die zich duidelijk uit in de beelden,….– Blondjesproeverij 2006, complete catwalk in de kroeg,  … ”Gelukkig hebben we de foto’s nog.”

Over foto’s en hobby’s gesproken. Het is geweldig om met een bloedserieuze blik tegen je vriendin, gezin, familie te zeggen: Ik heb vanmiddag een ”foto-shoot” : 2012, Hopperdehop,.. als kabouters bij het Anloërdiepje,… 2007, De Heilige Graal – Het laatste avondmaal van Da Vinci,…. Kleden van de kringloopwinkel om, behangtafels gedekt, …..  Foto’s de klik van het moment!

”Dit was bijzonder” is het prettigste compliment dat we als  Narziss van het publiek kunnen krijgen. En “dit was bijzonder” werd voor ons vrij normaal.

Eerlijk gezegd was de zorg, ook bij ons zelf, hoe we dit bijzondere kunnen waarborgen. De laatste paar jaar voelden de broeders van Narziss dat het moeilijker is geworden het vaandel “bijzonder” hoog te houden. Narziss vraagt aandacht en onderhoud maar de broeders en zuster uit de Raad van Elf hebben naast Narziss een burgerbestaan,… verliefd, verloofd getrouwd gezin en zulke zaken. Narziss werd ook uithoudingsvermogen…. En soms even zoeken naar de klik van het moment.

De fotoshoot van 20 september jongstleden was weer zo’n moment. Inspiratie: The Steelworkers,… de beroemde foto van elf mannen op een stalen balk, hoogtepunt 256  meter, bungelend boven the RCA-building,… op het dieptepunt van de recessie, …. dus ongezekerd.

Gemaakt voor een persiflage door Narziss. En!!! Zo geschiedde op wederom een zondagmiddag. Een groen doek, een ladder horizontaal op gestapelde autobanden… een fotograaf,…. Ongezekerd en een hoop lol.

Ja, we hebben een bijzondere hobby en een serieuze missie: Genietschap.

De klik van het moment. De klik lijkt terug bij Narziss,… en we verheugen ons zeer op de jubileumproeverij.

Narziss kijkt vooruit en blikt terug,… ofwel: “gelukkig hebben we de foto’s nog.”

Graag tot 1 november.

Broeder Lucifer

Narziss 10 jaar! De klik van het moment.