Selecteer een pagina

broeders, narziss, biergenietschap

Niet elk jaar lukt het voor het biergenietschap om aan ‘teambuilding’ te doen. Het was dus onderhand ook al 2 jaar geleden dat wij voor het laatst op stap waren geweest met de raad van 11. Meestal, en zo ook in 2016, bezoeken we bierbrouwerij Mommeriete in het mooie Gramsbergen. Eigenlijk is dit een vaste plek voor ons, waar wij genieten van schitterende bieren, een workshop bierbrouwen en en gezellige barbecue.

Maar dit jaar niet! Mommeriete zat alle weekenden vol en daarom gingen we opzoek naar wat anders. Onze missie ging verder, maar we bleven uiteindelijk wel in dezelfde provincie, Overijssel. Na overleg met de broeders werd onze bestemming dit jaar Deventer. Een schitterende stad aan de Ijssel, waar sommige broeders van het genietschap de straten al van kenden. Ook het idee om eens een keer wat anders te doen, sprak ons best aan. Dit jaar niet in tentjes slapen, maar lekker luxe in een hotel met s’ochtends uitgebreid ontbijt.

Een kleine tijdsverloop van het weekend

Zaterdagochtend  29 september 2018. Narziss verzamelde zich bij de plaatselijke kroeg, maar vanwege misverstanden bleek deze deur nog niet geopend te zijn. Dan maar een deurtje verder bij een lunchroom welke wordt gerund door verstandelijk gehandicapten. Een mooi initiatief! Kopje koffie erin en hup op naar Deventer. Onderweg werd Q nog opgepikt in Gieten en de reis ging verder naar het zuiden.

‘Beeld’schoon

Ondanks de ontkenning, verdenken we nog steeds ervan dat onze voorzitter Lucifer dit snode plannetje al langer in gedachten had. Tijdens de rit van Zwolle naar Deventer over de dijk staat namelijk een mooi standbeeld van een ‘beer’ langs te weg. Maar ja, de houding van dit beeld heeft Lucifer een aantal weken geleden waarschijnlijk aan het denken gezet en uiteraard werd hier een korte pauze ingelast. Prompt kwamen de monnikenpijen ineens uit de kofferbak en waren broeder Castellus en broeder Wichardus de ‘Sjaak’.  Waarom? Omdat het kan, blijkbaar!

Biergenietschap,

Een samenvatting in Deventer

Bij aankomst in Deventer hebben we de auto’s geparkeerd aan de overkant van de Ijssel. Hierna zijn we lopend naar het pontje gegaan om hier over te steken. Na de oversteek stonden we meteen goed bij de ingang van de straat waar het Hotel Vischpoorte stond. Hier zouden wij de komende nacht verblijven.

cafe, kroeg, deventer

Na het hotel doken we het centrum van Deventer in. Lucifer in zijn monnikenpij, waardoor het biergenietschap enigszins begon te lijken voor het winkelend publiek op een zogenaamd vrijgezellenfeestje. Maar niets is minder waar. Wij waren er, zoals altijd met een missie. De missie om kennis van het speciaalbier te verspreiden en ons zelf zichtbaar te maken.

 

In het centrum besloten we om eerst maar eens te gaan lunchen. Een goede bodem leek ons wel verstandig, vanwege de lange dag die ons nog te wachten stond. Na een ‘twaalf uurtje’ met bruin brood (voor de meesten) werd al vrij vroeg in de middag de eerste kroeg aangedaan. Een klein, knus kroegje op de hoek met uitzicht op de markt.

Knus was het zeker als je met 3 broeders samen op een bankje moesten vertoeven. Het levert altijd mooie foto’s op, die misschien voor in de toekomst weer bruikbaar zijn voor hilarische proeverijen. Al was het maar omdat we hier aan de Hxxnxkxn bier zaten.

De heks

de heks, deventer, kroeg, bieren

Daarom werd na dit kroegje al vrij snel de weg vervolg naar dè kroeg van Deventer, Bierencafé De Heks! Deze kroeg met 25 bieren op tap en ruim 100 op de fles voelde voor ons als thuiskomen. Een sfeervol oud kroegje waar we zo rond een uurtje of 14.30 uur al waren. Mooi op tijd dus om lekker een paar bieren te proeven en van te genieten. Tot 17.30 uur hadden we hier de tijd, want daarna begon de tocht naar de stadsbrouwerij DAVO.

DAVO

Na de heks brachten we een bezoek aan de stadsbrouwerij DAVO. Een leuke brouwerij aan de rand van het centrum in Deventer en waar je heerlijk kunt genieten van heerlijke bieren, maar ook lekker eten. Wij hebben hier een presentatie mogen bewonderen met daarbij een rondleiding, zodat we uiteindelijk de mooie ketels mochten aanschouwen. Na deze rondleiding besloten we om hier nog even een lekkere burger te eten, zodat we klaar waren voor de avond.

De rest van de avond is geschiedenis

hotel vischpoort, deventerNa het eten bij DAVO werd de tocht voorgezet weer terug richting ‘De Heks’. En hier gingen we verder met het genieten en proeven van bijzondere en mooie bieren. Met dit fantastische weer was het buiten onder de heaters nog prima vertoeven. Na onze verwachting zijn we, na een broodje shoarma, kebab en wat nog meer, rond 23:00 belandt in het hotel om hier vervolgens nog even een groen flesje te openen.

Met volle tevredenheid vielen we in slaap en s’ochtends na een prima ontbijt vervolgden we onze weg, langs het standbeeld, terug naar het noorden. Voor herhaling vatbaar!