Selecteer een pagina

Gert en Carina Kelder van bierbrouwerij MommerieteGramsbergen – Op 2 oktober 2016 is er een delegatie van het biergenietschap Narziss vertrokken naar bierbrouwerij Mommeriete in Gramsbergen. De eigenaren, Gert en Carina Kelder, zijn 12,5 jaar geleden gestart met hun brouwerij in Holthone en zijn tegenwoordig gevestigd in Gramsbergen aan De Oostermaat 66, op een schitterend lokatie aan het water. Het feest werd gehouden op zondag 2 oktober met een bockbierfestival en foodtrucks. Naast andere brouwerijen was ook het biergenietschap Narziss uitgenodigd voor dit heugelijk feit. 

Vanwege drukte en bezigheden met de nieuwe proeverij (BMW III) zijn er voor deze middag 3 broeders afgereisd naar de Overijsselse brouwer. Broeder Lucifer, Broeder Julius en broeder Q vertegenwoordigden hier het biergenietschap op ludieke wijze. De broeders hebben hun pijen weer eens uit de kast gehaald en broeder Q heeft een biechtplaat gemaakt, zodat mensen te biecht konden gaan. Broeder Lucifer was de biecht meester en broeder Julius en Q mengden zich in het publiek. 

Nadat wij eerst de eigenaren hebben gefeliciteerd, zijn wij als monniken aangeschoven bij de lunch. Er stond een geweldig mooie en lekkere saladebuffet op ons te wachten en heerlijk huisgemaakte uiensoep bereidt met rookbier. Een compliment voor Carina voor deze heerlijke soep. Tijdens deze lunch konden wij al mooi contact leggen m
et verschillende gasten, zodat wij al een beetje een indruk hadden van de gasten en hun zonden. Daarnaast stonden er enkele standjes met onder andere de brouwer uit Veenhuizen, Maallust en Rodenbach. Uiteraard hebben ze nog even kunnen spreken. 

Om 14:00 uur ging het feest los! Een bandje speelde vrolijk de hele middag Duitse Schlagermuziek en vele mensen kwamen in hun lederhosen om gezellig mee te doen. Tevens hebben wij onze collega’s monniken mogen ontmoeten van de kloosterorde ‘Lage Burcht’. Met een mooie opkomst openden zij, in combinatie met broeder Lucifer, deze gezellige feestelijke middag. 

Broeder Lucifer nam van vele mensen de biecht af, en ondanks dat dit een uiteraard een serieuze aangelegenheid betreft, werd er toch veel om gelachen. Nadat de gasten hun biecht hadden afgelegd, kregen zij van broeder Lucifer het sacrament mee wat hun opdracht was om in het reine te komen. Denk hieraan het drinken van enkele Mommeriete bieren. 

Gezelligheid, muziek en mooie bieren kwamen samen in een zeer geslaagde middag. Wij zijn Gert en Carina dan ook dankbaar voor de uitnodiging! 

[gallery_master theme=”masonry” source_type=”individual” id=”1″ gallery_type=”only_images” show_title=”show” show_desc=”show” lightbox=”enabled” order_by=”random”] [/gallery_master]